Se webinaret direkt!

Fixa sömnen, hjälp koncentrationen på traven

och håll ordning på tiden.   

Hjälpsamma  saker som underlättar din vardag

Som förälder kan vi underlätta genom hur vi själva agerar och bemöter barnet. I vår medlemsklubb Funka med adhd-Vänner jobbar vi med att utveckla vårt föräldraskap. 

Sömn, koncentration, hålla ordning på tiden och få ro i kroppen är svårt för barn och ungdomar med adhd-diagnos därför har vi bjudit in Anna-Karin Arnald på Funka Mera för att visa vilka alternativ som finns och hur du kan tänka när du vill skaffa t ex en tyngdväst, sak att pilla med eller något som hjälper till med fokus.


Funka med adhd

Vad är svårt hemma hos dig?

Vanliga problem vid adhd 

Sömn

Sömn kan vara ett problem både för barn och tonåringar. Vi visar hur du kan du hjälpa ditt barn att komma till ro.


Lugn i kroppen

Rastlöshet är vanligt vid adhd. Känslan av att det kryper i kroppen som gör att det är svårt att sitta stilla även när man måste. 

Vi visar vad som finns som skapar ett större lugn. 

Tid & Struktur

Förmåga att uppskatta tid är ofta starkt nedsatt vid adhd. Detsamma gäller förmåga att skapa en egen struktur för dagen. 

Här tar vi upp hjälpsamma saker för att få koll på tid och struktur. 


Hålla fokus

Att kunna koncentrera sig när det känns svårt eller tråkigt är ofta svårt. Med en hjärna som fungerar på ett annat sätt behövs ibland yttre saker som hjälper till. Vi visar några saker som hjälper koncentrationen på traven. 

Pillbehov

Du känner säkert igen det starka behovet av att pilla med något? Pennor i tusen delar, hål på kläder som blir större och större och fingrar som trummar mot bordet. 

Det finns saker som ger utlopp för det här behovet på ett smart sätt. 

 


Varmt välkommen

Vi på Funka med adhd och Funka Mera har en gemensam strävan. Vi vill att alla ska få tillgång till sina styrkor. För barn och ungdomar med diagnos krävs det att miljön runt omkring är anpassad efter deras förutsättningar.


För när den är det kan de växa och utvecklas som de fantastiska individer de är. 


Därför samarbetar vi med varandra för att det behövs både insikter om hur vi bemöter på bästa sätt och saker som är hjälpsamma i vardagen. 

 

Vi som håller i webinaret

Alla barn och ungdomar har styrkor och vi vill att de ska få tillgång till sina.

Ulrika har arbetat många år med barn och ungdomar med särskilda behov. Hon har en unik förmåga att se bortom beteenden och upptäcka bakomliggande svårigheter.

Ulrika Gill

pedagog & Grundare Funka med adhd

Jill har lång erfarenhet av att leva med barn och ungdomar med särskilda behov. Genom att använda sig själv som det viktigaste verktyget skapar hon en vardag som fungerar. 

Jill Nyqvist

Förälder och Grundare Funka med adhd

Anna-Karins vision är att sprida information och öka förståelsen för de barn, ungdomar och vuxna som behöver kämpa lite mer än andra för att klara skolan, jobbet eller vardagen. 

Anna-Karin Arnald

VD och LOgoped Funka mera

Funka med adhd