NPF-gruppen är en mottagning för barn- och ungdomar. Vi som arbetar här är utbildad barnneurolog, psykolog och barnsjuksköterska. Hos oss kan ni få hjälp med NPF-utredningar, behandlingsinsatser samt intyg till Försäkringskassan, Försäkringsbolag och Transportstyrelsen. Ni kan även boka läkarbesök för barnmedicinska problem såsom exempelvis epilepsi.

Vår vision är rätt hjälp i rätt tid. Läs gärna mera om oss på vår hemsida www.npf-gruppen.se

Special Nest är en webbtidning som bevakar det som händer inom neuropsykiatri. Tidningen är orädd i sitt förhållande till olika ståndpunkter och åsikter – vår uppgift är att skildra, inte att ta ställning.

Vi vänder oss till yrkesverksamma, intresserade, familjer, vuxna, ungdomar & barn samt bärare av egen funktionsnedsättning.

Special Nest finns även på läsplatta och i mobilen. Allt för att läsarna ska kunna ta del av våra nyheter var de än befinner sig i världen. Special Nest finns givetvis också på Facebook, Instagram – @specialnest och Twitter – @specialnest. Kom gärna in och besök oss www.specialnest.se

Som medlem i Funka med adhd-Vänner får du möjlighet att prenumerera på Special Nest för halva priset! För att få en personlig rabattkod mejlar du redaktionen@specialnest.se och lämnar namn, adress och telefonnummer samt skriver att du är medlem i Funka med adhd - Vänner.


HjälpRedan är en hjälpmedelsbutik som har specifik kompetens inom barn och Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF)som t.ex. ADHD och Autism. Faktum är att det inte finns någon annan butik i Göteborg som har specifik inriktning och kompetens inom just detta område! Här kan du till exempel prova vilka stressreducerande hjälpmedel som känns bäst.

HjälpRedan har självklart också en webbshop för dig som inte bor i eller i närheten av Göteborg! Förutom hjälpmedel till barn med NPF finns t.ex. käppar, inkontinensskydd, greppvänliga bestick, burköppnare och handledsskydd - kort sagt - stöd för både kropp och knopp i alla åldrar!

Butiken drivs av Lina Melander som också är kvinnan bakom Kaosteknik. Det är där den omtalade illustrerade texten om "solen" finns, som beskriver hur det kan komma sig att NPF inte märks i skolan. 
Till Hjälpredan

Samarbetspartner Funka med adhd Vänner

Svenska Terapihundskolan är Sveriges största utbildningsarrangör för sociala tjänstehundar. De utbildar bland annat skolhundar som tillsammans med sina förare sedan arbetar som en del av läroplanen i olika skolverksamheter. Stor fokus under utbildningarna ligger på att skapa kunskap om och förståelse för barn med olika behov, bland annat barn med neuropsykiatriska diagnoser så som ADHD och autism. Svenska Terapihundskolans vision är att alla barn med behov av en skolhund som komplement till övrig undervisning ska få tillgång till det. 

www.terapihundskolan.se

Vår tanke och drivkraft är att göra hjälpmedel och pedagogiskt material mer tillgängliga, och kapa oskäliga kostnader. Hjälpmedel behöver inte vara dyra, tråkiga och svåra att få tag på. 

Vi strävar efter att alla våra produkter ska hålla högsta kvalitét, och vi vill ge er bästa tänkbara service. Hos vår kundservice kan du få hjälp med allt från hur du går tillväga om du behöver byta en vara, till vilket hjälpmedel du ska välja. Våra kunniga logopeder kan också ge dig rådgivning kring ditt barns tal- och språkutveckling, och hur du går vidare om du misstänker att ditt barn har t.ex. en språkstörning eller dyslexi. 

Vi har också som ambition att sprida kunskap och minska fördomar om synliga och osynliga funktionsnedsättningar. Det gör vi via vår sida onlyforheroes.se, där du också hittar utbildningar för pedagoger, föräldrar och andra som kommer i kontakt med personer med funktionsnedsättningar. Som medlem i Funka med adhd-Vänner får du en kod som ger dig 10 % rabatt att använda webbshoppen!