Integritetspolicy

Personuppgiftsansvarig

Firman bakom Funka med adhd heter Prexplain och vi månar om dina personliga integritet. Jag vill att du ska känna dig trygg med att lämna de personuppgifter som du lämnat till mig genom att du skickat mail, besökt hemsidan eller podcasten.

Prexplain är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som lämnas på våra hemsidor och behandlar dina personuppgifter i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning.

Som personuppgiftsansvarig tar Prexplain ansvar för alla personuppgifter som du lämnar till mig eller som jag samlar in eller får ta del av vid köp, när du prenumererar på nyhetsbrev.

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlas det in uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Användande

Dina personuppgifter lagras primärt i Sverige och EES-området. Genom t.ex. Google Analytics överförs uppgifter rörande ditt besök på vår hemsida även till Google i USA i syfte att samla in webbstatistik, för vidare information se vår information om cookies läs här. Dina uppgifter lagras bara så länge som det krävs för att utföra våra tjänster (exempelvis fullgöra ett avtal med dig eller tillhandahålla nyhetsbrev) eller så länge som det föreskrivs enligt lag.

Prexplain följer statistik över användandet på samtliga hemsidor i syfte att förbättra användarupplevelsen. Hur hemsidorna hanteras cookies framgång i Cookie policy.

Prexplain har vidtagit både tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda personuppgifter mot obehörigt bruk. De leverantörer som Prexplain använder sig av har i sin tur skyddat det data som finns eller passerar dem.

Vilka vi delar dina data med

Funkamedadhd.se delar data till tjänster som Mailchimp (för nyhetsbrevsutskick), Google Analytics (för optimering av webbplatsen), Teachable (kursportal),  Facebook (annonsering, fb-pixel, länkar till t ex blogginnehåll), Thrive Theams (tillägg i wp).

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på webbplatsen (om sådana finns) sparas även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Rätt att ändra dig

Uppgifter som namn, e-post och vilken roll du har i ditt arbete används enbart för att kommunicera med dig kring de ämnen som du anmält intresse för. Du kan när som helst välja att enkelt avanmäla dig eller ändra inställningar till hur du accepterar cookies.

När det gäller information som klassas som känslig önskar vi att du undviker att kommunicera dessa via e-post eller webbformulär, för din säkerhets skull.

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål. 

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Användande av personuppgifter

De personuppgifter som Prexplain hanterar gör vi för att:

  • Behandling för att fullgöra våra åtaganden mot dig
  • Behandling som är nödvändig för ändamål som rör våra berättigade intressen
  • Fullgöra de avtal vi har med dig.
  • Av rättsliga skäl som lagkrav

Genom att lämna dina personuppgifter för att erhålla information från oss, vid förfrågningar om produkter eller tjänster godkänner du och samtycker till att Prexplain behandlar dina personuppgifter i enlighet med denna integritetspolicy.