Stängd för anmälan. Öppnar igen i höst

Minska konflikter och stärk ditt föräldraskap

Du är inte ensam!

Att leva med barn med adhd är ofta utmanande. De ställer helt enkelt högre krav på oss föräldrar än de flesta andra barn därför är det angeläget att vi orkar även när det känns svårt. Nu har vi tagit fram en kurs för dig som har yngre barn. Vi har samlat teori och praktik i tre olika teman som kommer att hjälpa dig att få en mer harmonisk vardag. Du behöver göra jobbet hemma hos dig men du kommer att få inspiration, insikter och verktyg för att för att göra förändringar du känner att du behöver. 

Kursens innehåll

Att sätta mål som förälder

  • Livet rullar bara på och man reflekterar sällan över hur man vill vara som förälder. Om man vill bli bättre som förälder behöver man bestämma sig för vad man vill och träna på det. Med hjälp av några enkla metoder kan du sätta igång direkt.

Beteende och bemötande

  • Vi lägger mycket fokus på barnen och barnens beteende. Men hur är det med oss föräldrar? Hur kan vi genom att förändra vårt bemötande slippa bråk och nå fram med våra budskap på ett bättre sätt? I det här avsnittet får du många tankeställare och tips för hur just du kan arbeta med ditt bemötande.

Visualisera som metod

  • Ibland känns det som att det vi säger inte når fram. Vi upprepar gång på gång utan resultat. Hur kan vi nå fram? Genom att visualisera! Här går vi bland annat igenom ritprata som metod, sätt att tydliggöra abstrakta saker som tid och diskuterar vikten av att förbereda.