Menu

Stängd för anmälan!

Minska konflikter och stärk ditt föräldraskap

Vardagen med att få iväg barnen till förskolan eller skolan, hämta, laga middag, försöka få syskonen att inte slå ihjäl varandra och sedan få dem att stänga av Ipad eller datorn för att gå och lägga sig. Konflikter som uppstår, kläder som flyger, vantar som försvinner och läxor som aldrig kommer hem. Dessutom oroar vi oss över alltifrån brist på kompisar, skola som inte funkar och sömnen som är svår till hur det ska blir i framtiden. Var ska våra barn få plats i samhället? Hur ska det bli på gymnasiet och hur ska det funka med jobb?

Ibland blir det bara för mycket. Det sliter och dränerar oss på energi. I värsta fall mer energi än vad vi har. Då är vi ute på hal is. Vi kan inte ge mer än vad vi har. Jag vet, vi gör det iallafall och det är inte hållbart.

Självklart vill du det bästa för ditt barn och du är en viktig del av få till det. Därför behöver du hitta tankesätt, verktyg och metoder som hjälper dig i vardagen att bli den hållbara förälder du behöver vara. Som du förtjänar att vara. Du behöver en hel verktygslåda för att hantera oro, negativa tankar, strategier för att förhindra utbrott. En låda som hjälper ditt barn att klara nya situationer, förstå konflikter med vänner eller lära sig hantera tiden. När du har hela verktygslådan kan du välja väg. Du får ett sätt att hantera vardagens utmaningar som gör att du fyller på energin, ser ljuset i tunneln och kan på riktigt känna att det kommer att ordna sig. 

Det kommer att bli okej. 

När du gör det sitter du i förarsätet på ditt eget liv och rattar bilen dit du ska istället för att sitta i baksätet och undra vart ni är på väg. När du känner att du får nya insikter, metoder som underlättar vardagen och skapar ögonblick av harmoni kommer du att känna dig stärkt. Kanske har du till och med ork att söka den där utmanande tjänsten på jobbet du haft ögonen på. Eller börja på en ny hobby som fyller på energin eller träffa dina vänner som du försummat under lång tid. 

I den här kursen har vi samlat våra bästa metoder, erfarenheter och uppdrag för att du ska få en mer harmonisk vardag. Du behöver göra jobbet hemma hos dig men du kommer att få inspiration, insikter och verktyg för att för att göra förändringar du känner att du behöver. 

Kursens innehåll

Att sätta mål som förälder

  • Livet rullar bara på och man reflekterar sällan över hur man vill vara som förälder. Om man vill bli bättre som förälder behöver man bestämma sig för vad man vill och träna på det. Med hjälp av några enkla metoder kan du sätta igång direkt.

Beteende och bemötande

  • Vi lägger mycket fokus på barnen och barnens beteende. Men hur är det med oss föräldrar? Hur kan vi genom att förändra vårt bemötande slippa bråk och nå fram med våra budskap på ett bättre sätt? I det här avsnittet får du många tankeställare och tips för hur just du kan arbeta med ditt bemötande.

Visualisera som metod

  • Ibland känns det som att det vi säger inte når fram. Vi upprepar gång på gång utan resultat. Hur kan vi nå fram? Genom att visualisera! Här går vi bland annat igenom ritprata som metod, sätt att tydliggöra abstrakta saker som tid och diskuterar vikten av att förbereda.